صفحه نخست / کتاب ها
این کتاب با تشریح فلسفه تاریخ انبیاء و روند مجاهدات رسولان الهی در مسیر (ساخت امت دینی، ایجاد حکومت اسلامی و تشریح تمدن الهی) و با تبیین:
یک نظام فکری نوین از اعتقادات حکومتی و هندسه جدیدی از وظایف جامعه شیعه، در جهت تکامل انقلاب اسلامی برای مسئولین، نخبگان و عموم علاقه مندان به انقلاب اسلامی مطرح میکند که میتواند مبنایی تحلیلی برای تشکیل« هیات علمی گفتمان انقلاب اسلامی» قرار گیرد.
مقام معظم رهبری:
«جاهلیت، امروز هم در دنیا وجود دارد ما باید چشممان را باز کنیم و جاهلیت را بشناسیم. امروز هم عینا همین معنا وجود دارد… این جاهلیتی است که امروز وجود دارد، جاهلیت مدرن است. فرق این جاهلیت با جاهلیت صدر اول – جاهلیت اولی به تعبیر قرآن – این است که امروز جاهلیت، مسلح و مجهز است به سلاح علم، به سلاح دانش. یعنی علم که مایه رستگاری انسان باید باشد، وسیلهای شده است برای تیره روزی انسان، برای بدبختی جوامع بشری… امروز جاهلیت باز تولید شده است، با توان بسیار بالا، با خطر صدها بلکه هزارها برابر جاهلیت روزهای اول و دوران اسلام»
هدف:
شکل گیری سطح جدیدی از بسیج علمی در میان فرهیختگان انقلابی برای رفع نیازهای تئوریک انقلاب اسلامی منجر شود و بالتبع حرکت نوینی را در میان عموم مردم انقلابی و متدین برای مقابله با جنگ فرهنگی و جنگ اقتصادی دشمن پدید آورد.
این کتاب با تطبیق قاعده مند «ساختارهای اجتماعی قاتل امام» بر «ساختارهای اجتماعی برانداز نظام»، فهمی نوین از پیام عاشورا و تکالیف جدید برخاسته از آن برای این دوره از تاریخ را ارائه میکند و پیشنهاداتی برای طراحی ساختارهای الهی مطرح مینماید تا مبنای عمل برای حل چالشهای نظام مبارک جمهوری اسلامی قرار گیرد.
از جمله مباحث کتاب میتوان به ساختارهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی که موجب شهادت امام حسین (ع) شدند اشاره کرد و ربط آنها با ساختارهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی که امروزه جامعه شیعه و نظام اسلامی را تهدید میکند و به اعتماد مردم نسبت به نظام اسلامی ضربه وارد میکند، پرداخته است تا وظایف مؤمنین برای حفظ حیات امت دینی و زمینه سازی برای ظهور و وفای به عهد به امام زمان (عج) روشن شود.
مقام معظم رهبری:
«من همیشه نظامهای اجتماعی را به تورهای ماهی گیری مثال میزدم که گاهی در میان خود هزاران ماهی را میکشانند به یک سمت خاصی و آن ماهیان خودشان متواجه نیستند که همان حرکت تور، دارند به یک طرفی کشیده میشوند و نمیفهمند که یک کسی دارد آنها را هدایت می کند در داخل تور. آنها خیال میکنند آزادند و دارند راه میروند، هیچ احساس اسارت هم نمیکنند. نظامهای اجتماعی هم این چنیناند، حتی نظام صحیح هم به یک معنا همین طور است، اگرچه او دیگر اسارت نیست چون در او آگاهی و بینایی هست، وانگهی نظام مستند به خدا و بندگی بالاخره بندگی خداست، اما هر نظام اجتماعی این خصوصیت را دارد، انسان ها در نظام اجتماعی داخل یک تور نامریی هستند و دارند کشانده میشوند به یک طرفی، اگر چنان چه آنها را به طرف بهشت ببرند، انسانها به طرف بهشت میروند و اگر به طرف جهنم ببرند، انسانها دارند به طرف جهنم کشانده میشوند. »
در این کتاب، ریشههای قرآنی نهضت امام خمینی (ره) تشریح میشود و سعی شده و اعجاز این قیام و مدیریت پیامبر گونهی حضرت امام و مقام معظم رهبری در مقابل تمدن مدرن تبیین گردید و ضرورت تئوریزه شدن این حرکت روشن شود تا از این طریق بتوان تحلیل صحیحی از وضع موجود دست یافت و کیفیت هدف گذاری برای تحقیق آرمان ها و وعدههای الهی در دوران قبل از ظهور را معین نمود.
در ادامه، چالشهای انقلاب اسلامی با ساختارهی تمدن مدرن، در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تبیین می شود و راهکارهای برون رفت از این چالشها در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت پیشنهاد میگردد تا بستر مناسب برای تحقق تمدن نوین اسلامی ایجاد شود.
در این کتاب، سلسله مباحثی پیرامون نقد سبک زندگی غربی و طرح سبک زندگی اسلامی، با هدف رفع نیازهای تئوریک نظام اسلامی، در سه فصل نگارش شده است.
در فصل اول: به نقد و نقض سبک زندگی غربی پرداخته شده و بیان میشود این سبک زندگی در سطح مدیریت توسعه با سه تئوری تولید ثروت، تئوری تولید اطلاع و تئوری تولید قدرت، شکل جدیدی از آیین دنیاپرستی را بر بشریت تحمیل میکند.
در فصل دوم: مبانی عقلی و دینی طراحی سه تیوری الهی در تولید ثروت، اطلاع و قدرت تبیین میگردد و با اشاراتی در مورد فلسفه تاریخ، فلسفه تکوین و فلسفه جامعه زیرساختهای طراحی سه تئوری الهی تولید قدرت، اطلاع و ثروت مشخص میگردد.
در فصل سوم: به طراحی سبک زندگی اسلامی در وضع مطلوب و دوران گذار میپردازد و راهکارهای تغییر جهت حاکم بر ساختارهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی غربی را بیان میکند تا حرکت به سوی تمدن الهی امکان پذیر گردد.
اما تحقق وضع مطلوب و دستیابی به تمدن نوین اسلامی وابسته به طراحی نقشه ای دقیق، همه جانبه و قاعده مند برای خروج از وضع موجود و شکستن ساختارهای سبک زندگی غربی است. از این رو بخش بزرگی از فصل سوم، به طراحی تئوری تولید قدرت، اطلاع، ثروت در دورانگذار میپردازد.
مقام معظم رهبری:
«هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی، ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است… این تمدن نوین دو بخش دارد: یک بخش، بخش ابزاری است. یک بخش دیگر، بخش متنی و اصلی و اساسی است. به هر دو بخش باید رسید. آن بخش ابزاری چیست؟ بخش ابزاری عبارت است از همین ارزش هایی که ما امروز به عنوان پیشرفت کشور مطرح می کنیم : علم، اختراع، صنعت، سیاست، اقتصاد، اقتدار سیاسی و نظامی، اعتبار بین المللی، تبلیغ و ابزارهای تبلیغ، اینها همه بخش ابزاری تمدن است، وسیله است… اما بخش حقیقی، آن چیزهایی است که متن زندگی ما را تشکیل میدهد که همان سبک زندگی است که عرض کردیم. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است… این بخش را به منزلهی بخش نرم افزاری تمدن به حساب آورد و آن بخش اول را بخشهای سخت افزاری به حساب آورد.»
کتاب «فتنهی اعتقادی؛ مشروطهی اقتصادی» کاری از مجموعه پژوهشگران و اساتید حسینیه اندیشه قم است که در ایام محرم سال 1401 در مشهد ارائه گردید. در این سلسله بحث، پس از ذکر برخی مقدمات در جلسه اول، در جلسات دوم و سوم و هفتم به درگیری «الگوی مصرف نظام سرمایهداری» با آموزههای علوی و حسینی و بالتبع ناسازگاری آن با وجدان ملت ایـران پرداخته شده و در سایر جلسات، درگیری «الگوی تولید نظام سرمایه داری» با آمـوزههـای اهل بیت و بالتبع تعارض آن با سلوک جمعی ایرانیان موضوع بحث قرار گرفته و در نتیجه، آسیب شناسی جدیدی از تورم در اقتصاد ایران و علت عدم توفیق دولت ها در رفع آن ارائه شده و در مطاوی آن، اشاراتی به راهکارهای جایگزین انجام گرفته است.
کتاب «قدرت پنهان» به بازخوانی سیر حضرت زهرا(س) در مدیریت عواطف اجتماعی و تبیین جایگاه زنان ایران اسلامی در سه عرصه فردی، خانوادگی و اجتماعی پرداخته است. این محتوای تبلیغی با دو قلم و مهندسی محتوای متفاوت، برای دو مخاطب متفاوت تولید شده است. «قدرت پنهان» ویژه مخاطب خاص بوده و برای فضای علمی و نخبگانی قابل استفاده است.